2019-06-11 19:39
Joukkueenjohtajat ja Rahastonhoitajat

PSS: Ohjeet joukkueille salibandyn pelaajasiirroista 2019-2020

LUE HUOLELLA JA TUTUSTU MYÖS LINKKEIHIN

Salibandyn pelaajasiirtokausi toimintakaudelle 2019-2020 on alkanut 1.6.2019. Pelaajasiirrot tehdään sähköisen järjestelmän kautta seuran toimesta. Tässä viestissä infoa pelaajasiirroista Porvoon Salibandyseuran joukkueille.

Pelaajasiirtohakemuksia (=pelaaja vaihtaa seuraa) kilpailukaudelle 2019-20 voidaan tehdä ajalla 1.6.2019 - 15.1.2020. Poikkeuksena F-G -juniorit, joilla ei ole pelikaudella siirtotakarajaa ja D-E ikäiset juniorit, mikäli siirto johtuu paikkakunnalta toiselle muuttamisesta (tarkemmin Kilpailusäännöt §52)

Siirrot ajalla 1.-30.6.2019 (ns. vapaa siirtoaika)
Vapaa siirtoaika tarkoittaa sitä, että siirtoon ei tarvita vanhan seuran hyväksyntää. Vanhaa seuraa kohtaan olevat velvoitteet tulee olla siirtyvällä pelaajalla kuitenkin hoidettu. Mahdolliset kasvattajakorvaukset tulee myös suorittaa, ellei vanhan seuran kanssa toisin sovita. Pelaajasiirtojen kirjaamismaksut ovat voimassa myös vapaalla siirtoajalla!

Siirrot ajalla 1.7.2019-15.1.2020
Ylläolevan kauden aikana pelaajasiirtoihin tarvitaan myös vanhan seuran hyväksyntä. Vanhan seuran tulee hyväksyä siirto sähköisesti palvelusivuston kautta. Pelaajasiirtoja voi tehdä 15.1.2020 asti, jonka jälkeen pelaajasiirtoaika umpeutuu.

Välivuoden pitäneiden pelaajien siirto
Myös välivuoden pitäneistä pelaajista tulee tehdä pelaajasiirto. Tällä toimenpiteellä saadaan ko. pelaajan edustusoikeustieto päivitettyä. Välivuoden pitäneiden pelaajien siirroissa ei ole kirjaamismaksua eikä karenssia. Ilmoita välivuoden pitänyt pelaaja seuralle: pelaajasiirrot@porvoonsalibandyseura.net.


Pelaajasiirtomaksut (=kirjaamismaksu)

Siirroista on suoritettava Salibandyliitolle pelaajasiirtomaksu, joka vaihtelee kauden aikana ja vaihtelee sarjatason mukaan. Siirtomaksut hoidetaan seuran kautta ja ohje maksuihin alempana kohdassa "PSS joukkueeseen siirtyvä uusi pelaaja".
Pelaajasiirtojen hinnat Salibandyliiton sivuilla

MUISTUTUS! Kirjaamismaksut NOUSEVAT 1.9.2019 ALKAEN!

Seuran sisäiset siirrot
Nämä koskevat lähinnä A-C -ikäisiä junioripelaajia sekä aikuis-/junioripelaajia, jotka vaihtavat kesken kauden joukkuetta seuran sisällä. Esim. C-tytöissä pelaaja vaihtaa kilpajoukkueesta haastajajoukkueeseen tai M4-joukkueen pelaaja vaihtaa pelaamaan M3-joukkueeseen. Huom! Pelaaja kiinnittyy kunkin kauden alussa ensin siihen joukkueeseen, jossa ensimmäisen kerran pelaa liiton virallisissa peleissä.

TÄRKEÄÄ
Edustusoikeuksissa on kolmen (3) vuorokauden karenssi, joka lasketaan siirtohakemuksen hyväksymispäivästä (= pelaajasiirto hyväksytty järjestelmässä ja maksettu).
Karenssi tarkoittaa sitä, että hyväksytyn siirron jälkeen pelaaja ei saa edustaa vanhaa eikä uutta joukkuetta kuin vasta kolmantena päivänä hyväksymisestä. Muussa tapauksessa pelaaja rinnastetaan edustusoikeudettomaan pelaajaan.
Hyväksyttyjä pelaajasiirtoja voi käydä katsomassa Salibandyliiton internetsivuilla. Mikään siirto ei astu voimaan ennen 10.7.2019.
Liiton sivuilta löytyy myös hyvä lista ”Usein kysytyistä kysymyksistä”. Tutustu myös pelaajasiirtoasioissa niihin.


Ohjeet joukkueille pelaajasiirtoihin

PSS:n joukkueeseen siirtyvä uusi pelaaja
Kun joukkueeseenne on siirtymässä uusi pelaaja toisesta seurasta, toimitaan näin:
1. Ota pelaajalta ylös seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, vanhan seuran nimi.
2. Varmista siirtyvältä pelaajalta (huoltajalta), että velvollisuudet vanhaa seuraa kohtaan on hoidettu.
3. Toimita tiedot sähköpostitse: pelaajasiirrot@porvoonsalibandyseura.net. (Huom! ko. sähköpostiosoite tavoittaa toiminnanjohtajan ja PSS Tuen)
4. Tämän jälkeen tarkka siirron suorittamisen ajankohta ja siirtomaksun suorittamistapa sovitaan erikseen (toiminnanjohtajan kanssa, anssi.jukka@porvoonsalibandyseura.net).
5. Varmista vanhalta seuralta, tuleeko kasvattajakorvaus maksaa. Mikäli näin on, sovi maksumenettelystä erikseen. Kasvattajakorvauksista löytyy tietoa Kilpailusääntöjen pykälästä 54§.

ERILLISOHJE YKSITTÄISTEN PELAAJASIIRTOJEN VAHVISTAMISEEN JA KIRJAAMISMAKSUN MAKSAMISEEN:
• pelaajan (tai hänen huoltajan) on mahdollista suorittaa ja vahvistaa siirto itse kirjautumalla SSBL:n palvelusivustolle omilla palvelusivuston tunnuksillaan https://www.palvelusivusto.fi/fb/
• mikäli tunnukset ovat hukassa, saa pelaajan palvelusivuston tunnukset soittamalla tai viestimällä SSBL:n asiakaspalveluun p. 0400 529 017 (ma-pe 9.30-16.30) tai asiakaspalvelu@salibandy.fi
• kun pelaajasiirto on saatettu vireille ja vanha seura tarvittaessa siirron hyväksynyt, voi pelaaja maksaa ja vahvistaa siirtonsa suoraan palvelusivuston kautta


PSS:n joukkueesta pois siirtyvä pelaaja

Mikäli tiedätte joukkueesta pois siirtyvän pelaajan tai pelaajia, tulee siirroista etukäteen tiedottaa osoitteeseen: pelaajasiirrot@porvoonsalibandyseura.net. Kauden aikana seuran tulee hyväksyä siirrot sähköisesti, joten pois siirtyvistä pelaajista tarvitaan tietoa myös joukkueilta. Pois siirtyvästä pelaajasta tarvittava info:
1. pelaajan nimi (syntymävuosi)
2. tieto, että siirto on joukkueen puolelta ok eikä velvoitteita joukkuetta kohtaan ole tai tieto, jos pelaajalla on velvoitteita seuraa/joukkuetta kohtaan hoitamatta!
HUOM! siirtyvän pelaajan osalta Seuran jäsenmaksut tulee olla maksettuna kaudelta 2018-19 ja pelikauden käynnissä ollessa myös kaudelta 2019-20.
3. tieto, jos kyseessä on pelaaja, josta tulee pyytää kasvattajakorvauksia

PSS Hyväksyy siirron, mikä pelaajakohtaiset velvoitteet eivät estä siirtoa pois PSS:stä.


Rinnakkaisedustukset

A-C juniori-ikäiselle pelaajalle voidaan myöntää rinnakkaisedustusoikeus toiseen seuraan. Rinnakkaisedustusta voidaan hakea ajalla 6.8.2019-18.1.2020. Samalle pelaajalle voidaan rinnakkaisedustusoikeus myöntää enintään kaksi kertaa kauden aikana. Y-pelaaja tai farmisopimuspelaaja ei voi saada rinnakkaisedustusoikeutta.

Toimintaohje joukkueille rinnakkaisedustushakemuksiin

Mikäli pelaajalle haetaan PSS:aan Rinnakkaisedustusta, niin hakemukset tulee lähettää osoitteeseen pelaajasiirrot@porvoonsalibandyseura.net 15.1.2020 mennessä seuraavilla tiedoilla.
1) Pelaajan nykyinen seura
2) Pelaajan nimi
3) PSS joukkueen nimi, johon pelaajalle haetaan Rinnakkaisedustusta
4) Seura, jossa pelaajalla edustusoikeus, hyväksyy Rinnakkaisedustushakemuksen PSS:n ilmoituksesta
5) Tämän jälkeen sovitaan erikseen tarkka R-edustuksen kirjaamismaksun suorittamisen ajankohta

Mikäli pelaajalle haetaan muuhun seuraan (kuin PSS) Rinnakkaisedustusta:
1) s-postilla pelaajasiirrot@porvoonsalibandyseura.net ilmoitus pelaajan nimestä ja nykyisestä PSS-joukkueesta, jolle haetaan toiseen seuraan Rinnakkaisedustusta.=> S-posti on hyväksyntä joukkueelle R-edustuksen hyväksymiseksi.
2) Se seura johon haetaan tekee SSBL:n palvelusivustolla Rinnakkaisedustushakemuksen ja ilmoittaa siitä s-postilla em. pelaajasiirron s-postiin.
3) PSS Hyväksyy R-edustuksen

Rinnakkaisedustushakemuksen lopullinen voimaantulo: Rinnakkaisedustusoikeus astuu voimaan heti kirjaamismaksun maksamisesta. Karenssi on poistunut.

Rinnakkaisedustusoikeuden päättäminen:
Rinnakkaisedustusoikeuden voimassaolo päättyy automaattisesti kauden 2019-20 lopussa (30.4.2020) Tällöin palautuvat pelaajaan liittyvät seuran oikeudet pelaajan pysyvän edustusoikeuden mukaiseen seuraan. Rinnakkaisedustus voidaan myös ilmoittaa päättyneeksi 18.1.2020 saakka sähköisesti palvelusivustolla. Päättäminen astuu voimaan heti ilmoituksen kirjaamisesta, edellyttäen että päättämisen kirjaamismaksu on suoritettu samassa yhteydessä. Rinnakkaisedustuksen päättämisestä (ennen 30.4.2019) suoritetaan liitolle 20 € kirjaamismaksu. Päätetystä R-edustuksesta päivitetään pvm-tiedot internet listalle.

Ohjeet rinnakkaisedustuksista maksuineen Salibandyliiton sivuilla.


Lähteet: Suomen Salibandyliitto