11.10.2020 13:23
Akatemia

A-C tyttöjen sarjatoiminnan kehittäminen / kysely pelaajille ja vanhemmille

A-C-TYTTÖJEN SARJATOIMINNAN KEHITTÄMINEN

Vanhimpien tyttö- ja poikajunioreiden sarjajärjestelmien kehitystyö on käynnissä Salibandyliitossa. Liittohallituksen nimeämä työryhmä on saanut valmiiksi sarjajärjestelmäehdotukset, joista kerätään nyt palautetta. Palautetta kysytään niin seuroilta, valmentajilta, taustahenkilöiltä, kuin pelaajilta itseltään sekä myös vanhemmilta. Työryhmä käsittelee palautteita ja liittohallitus päättää mahdollisista muutoksista marraskuun loppuun mennessä.

Liittohallitus nimesi toukokuussa 2020 junioreiden valtakunnallisten sarjojen kehittämistyöryhmän valmistamaan A- C -junioreiden valtakunnallisten sarjojen kokonaisvaltaista uudistusta. Uudistuksien tavoitteet ovat
1) pelaajakehityksen palveleminen ja tukeminen,
2) drop out -ilmiön ehkäiseminen ja
3) sarjojen taloudellisten kustannusten huomiointi.

Lisää muutostyöstä ja sen taustoista salibandy.fi uutisesta: https://salibandy.fi/fi/uutiset/a-c-junioreiden-sarjatoiminnan-kehitystyo-etenee-palautetta-toivotaan/

Työryhmän työstämään tyttöjen sarjajärjestelmäehdotukseen pääset tutustumaan tästä: https://salibandy.fi/uploads/2020/10/1519b695-sarjajarjestelma-uudistus-tytot.pdf

PELAAJILTA KERÄTTÄVÄ PALAUTE
Palautetta uudistusehdotuksesta kysytään kyselylomakkeella. Tyttöjen vanhimmista ikäluokista kysytään suoraan myös 99-04-syntyneiltä tyttöpelaajilta, joille lähetetään perjantaina linkki suoraan sähköpostilla. Pelaajien kyselyyn pääsee myös tätä linkkiä, mikäli sähköposti ei tavoita jotain pelaajaa:
https://fi.surveymonkey.com/r/sbtytot99-04.
Tämä suora pelaajilta kysyttävä palaute vaikuttaa muun palautteen ohella siihen, mikä ikäluokka tyttöjen kohdalla muodostuu vanhimmaksi ikäluokaksi.

Liiton työryhmä esittelee ehdotusta ensi tiistaina etäyhteyden päästä, ja PSS Akatemiankin joukkueenjohto osallistuu tuohon esittelyyn.
Tämän jälkeen ehdotus käydään läpi tyttöjen kanssa heti "tuoreeltaan" (tiistain treenien yhteydessä). Tarkoituksena on, että tytöilläkin olisi näin käsitys vaihtoehdoista, ja he voivat antaa kyselyyn jokainen oman henk-koht. palautteensa - koskevathan muutokset nimenomaan heidän harrastamistaan tulevaisuudessa.
Pelaajapalautteeseen kannattaa siis vastata vasta tiistain treenien jälkeen!

VANHEMMILTA KERÄTTÄVÄ PALAUTE
Myös vanhempien palautetta halutaan, joten jokainen huoltaja voi mieluusti käydä antamassa oman näkemyksensä palautteen kautta.
Kysely on avoinna 26.10.2929 asti.

Linkki vanhempien ja taustojen palautekyselyyn: https://fi.surveymonkey.com/r/tyttojensarjat

Palautekyselyjen sulkeutumisen jälkeen työryhmä käy läpi palautteen ja päivittää järjestelmiä edelleen. Sitten uudet sarjajärjestelmäehdotukset käsitellään kilpailu- ja huippu-urheilusektorin sekä kilpailuvaliokunnan yhteistapaamisessa 6.-7.11.2020. Tämän jälkeen kilpailuvaliokunta esittää muutosta liittohallitukselle, joka käsittelee asiaa marraskuussa 2020. Salibandyliiton hallituksen päätöksistä tiedotetaan marraskuun lopussa.

Työryhmän puolesta
Ari Vehniäinen
kilpailupäällikkö
Suomen Salibandyliitto ry

+358 400 529 021
ari.vehniainen@salibandy.fi
www.salibandy.fi

Viestin välittivät jojo ja rahis